Kőbányai Gyöngyike Óvoda - Adományozás

2023.06.12

Újabb mosolyokat csaltunk gyerekek arcára

A Kőbányai Gyöngyike Óvoda minden dolgozója tiszteletre méltó lelkesedéssel és erőfeszítéssel igyekszik az oda járó gyerekek napjait megtölteni vidámsággal, foglalkozásokkal és új ismeretekkel. 

Az ő részükre vittünk játszószőnyegeket és táblakészleteket. 

Az óvodáról

Az itt dolgozók felkészültsége, gyermekszeretete, toleranciája és empátiája garanciát jelent arra, hogy családias légkörű, érzelmi biztonságot nyújtó óvodai nevelést biztosítsanak a különböző szociokulturális háttérből és a hazájukat elhagyó családokból érkező gyermekek számára. Természetesnek tekintik a kiemelt figyelmet igénylő és a migráns gyermekek jelenlétét az óvodában. Ebből adódóan nagy hangsúlyt fektetnek programukban az egészséges életmód szokásainak alakítása, az egészség fejlesztése, a mozgásfejlesztés és mozgásigény kielégítése, a pozitív a közös tevékenységek nyújtotta élmények szervezése, valamint a megismerő funkciók fejlesztése és a viselkedésrendezés.

Hatalmas lelkesedéssel hozták a gyerekek a matchboxokat, lego autókat és űrhajókat a játszószőnyegre. Az általuk ismert táblákat rögtön használni kezdték, az ismeretlenekkel kapcsolatban pedig nem győztünk válaszolni a kérdéseikre.